Vila da Graça Apartment

Vila da Graça Apartment

This design was created for the renovation of a young couple’s apartment, who wished to have a gourmet kitchen (for their events) and another for daily use.

The 260-square meter apartment originally possessed 4 suites. One of the rooms was demolished to give space to an expansion of the living room, which is integrated with the balcony. The dining area is connected to the gourmet kitchen, which boasts a privileged view of the entire living room and wine cellar. The Cellar and lavatory possess wood cladding. The flooring is made up of 1.2 x 1.2-meter Marmoglass tiles, the walls are clad in wood and paint, the ceilings use plasterboard and Corian countertops were installed.

PROJECT DATA

Project: Apartamento Villa da Graça
Date: 2013
Location: Graça – Salvador/Bahia
GPS Coordinates: 12°59’58.7″S 38°31’28.1″W (see on google)
Status: built
Size: 260m²
Author: Adriano Mascarenhas
Images: Xico Diniz